Sigilari si fluorizari locale

Dinții tineri (proaspăt erupți) au șanțuri și fosete adânci ce favorizează retenția alimentara și îngreunează un peria corect. Aici debutează caria dentara.

Healthy teeth concept. Real human wisdom tooth, natural pearl anSigilanții dentari sunt niște rășini sau cimenturi ce se aplica în aceste șanțuri și fosete, împiedicând retenția alimentara și facilitând periajul. Aceste material eliberează fluor, ce aduce un plus de protecție dintelui.

Momentul ideal pentru a sigila un dinte este imediat după erupția lui, moment când el este si foarte sensibil la atacul carios.

Procedeul este simplu, complet nedureros si deloc traumatizant pentru copil. Sigilantul adera chimic la dinte și rezista mulți ani. Este indicat ca aceste sigilări sa fie verificate de medic la fiecare 6 luni.
Fluorul aplicat local (sub forma de paste sau geluri) are un efect cariostatic (remineralizează smalțul afectat de carie), cât și unul anti microbian (împiedică aderenta și dezvoltarea plăcii bacteriene la nivelul dintelui).