Radiologia

Clinica noastra este dotata cu aparatura radiologica de ultima generatie ce ofera o calitate exceptionala a imaginii cu o cantitate minima de radiatii.

La clinica Liren se pot realiza atat radiografii retroalveolare („mici”) cat si radiografii panoramice (cuprind toti dintii)

Asa cum in fotografie s-a trecut de la hartie la digital,asa si in radiologia stomatologica se trece de la filmul conventional la radiografia digitala.

Radiografia digitala implica acelasi emitator de radiatii X ca si in cazul filmului conventional, dar se modifica setarile,astfel ca timpul de expunere e mai scurt si deci doza de radiatii care ajunge la pacient e mult mai mica.

Senzorul pe care se stocheaza informatia este flexibil, usor de utilizat atat pentru asistentul radiolog cat si pentru pacient. Dupa efectuarea radiografiei ,el se introduce intr-un scanner, imaginea ajungand astfel in calculator.

Avantajele radiologiei digitale si a unui laborator de radiologie propriu clinicii stomatologice:

1.doza de radiatii mult mai mica(ultimile studii atesta o reducere a radiatiei cu pana la 80%).

2.posibilitatea prelucrarii imaginii pe calculator.

3.calitatea imaginii obtinute(o rezolutie a imaginii net superioara filmului clasic,rezolutie ce permite medicului un diagnostic mult mai exact).

4.in endodontie(tratamentul de canal) este necesara de multe ori o radiografie cu acele pe canal pentru ca medicul sa fie sigur ca a preparat corect radacina dintelui pe toata lungimea ei.Acest lucru nu e posibil decat daca exista radiologie proprie cabinetului respectiv.Se pot preveni astfel complicatii si retratamente.

5.economie de timp pentru pacient,care nu mai e nevoit sa se deplaseze in alta locatie ca sa efectueze radiografiile indicate de medic.

6.ecologic-nu sunt utilizate substante chimice pentru developare,substante care sunt nocive pentru mediu.