Radiologie

Clinica Liren dispune de un complex de aparatura radiologica digitala de ultima generație ce oferă o calitate excepțională a imaginii cu o cantitate minima de radiație

Cu ajutorul acestor aparate în clinica se pot realiza radiografii retroalveolare (mici), dar și radiografii panoramice (pentru toată gura)

Asa cum în fotografie s-a trecut de la hârtie la digital, așa și în radiologia stomatologica se trece de la filmul convențional la radiografia digitala.

Radiografia digitala implica același emițător de radiații X ca și în cazul filmului convențional, dar se modifica setările, astfel ca timpul de expunere e mai scurt și deci doza de radiații care ajunge la pacient e mult mai mica.

Senzorul pe care se stochează informația este flexibil, ușor de utilizat atât pentru asistentul radiolog cât și pentru pacient. După efectuarea radiografiei, el se introduce într-un scanner, imaginea ajungând astfel în calculator.

Avantajele radiologiei digitale si a unui laborator de radiologie propriu clinicii stomatologice:

  1. doza de radiații mult mai mica (ultimele studii atesta o reducere a radiației cu pana la 80%).
  2. posibilitatea prelucrării imaginii pe calculator.
  3. calitatea imaginii obținute (o rezoluție a imaginii net superioara filmului clasic, rezoluție ce permite medicului un diagnostic mult mai exact).
  4. în endodonție (tratamentul de canal) este necesara de multe ori o radiografie cu acele pe canal pentru ca medicul sa fie sigur ca a preparat corect rădăcina dintelui pe toată lungimea ei.Acest lucru nu e posibil decât dacă exista radiologie proprie cabinetului respectiv. Se pot preveni astfel esecuri ale tratamentului endodontic si ulterioare reinterventii.
  5. economie de timp pentru pacient,care nu mai e nevoit sa se deplaseze în alta locație ca sa efectueze radiografiile indicate de medic.
  6. ecologic- nu sunt utilizate substanțe chimice pentru developare, substanțe care sunt nocive pentru mediu.