Dotări clinică

Home / Dotări clinică


AMPRENTĂ DIGITALĂ (scanare intraorală)

Amprenta digitala (sau scanarea intraorala) este o metoda moderna si confortabila pentru pacient si medic,ce presupune utilizarea unui dispozitiv de mici dimensiuni (comparabil cu o periuta electrica sau o lampa  fotopolimerizabila) ce inregistreaza o serie de fotografii din cavitatea orala a pacientului ce vor fi transmise unui computer si vor fi asezate sub forma unei amprente dentare. Aceasta metoda inlocuieste metoda traditionala de amprentare cu linguri si siliconi, este mai precisa, mai comoda si mai rapida.

Radiologie

Clinica Liren dispune de un complex de aparatură radiologică digitală de ultimă generație ce oferă o calitate excepțională a imaginii, cu o cantitate minimă de radiație. Cu ajutorul acestor aparate, se pot realiza în clinică radiografii retroalveolare (mici), dar și radiografii panoramice (pentru toată gura).

Așa cum în fotografie s-a trecut de la hârtie la digital, în radiologia stomatologică se trece de la filmul convențional la radiografia digitală.

Radiografia digitală implică același emițător de radiații X ca și în cazul filmului convențional, dar se modifică setările, astfel că timpul de expunere e mai scurt și doza de radiații care ajunge la pacient e mult mai mică.

Senzorul pe care se stochează informația este flexibil și ușor de utilizat, atât pentru asistentul radiolog, cât și pentru pacient. După efectuarea radiografiei el se introduce imaginea într-un scanner, ea ajungând astfel în calculator.

Avantajele radiologiei digitale și a unui laborator de radiologie propriu clinicii stomatologice:

 • doza de radiații mult mai mică (ultimele studii atestă o reducere a radiației cu până la 80%);
 • posibilitatea prelucrării imaginii pe calculator;
 • calitatea imaginii obținute (o rezoluție a imaginii net superioară filmului clasic, rezoluție ce permite medicului un diagnostic mult mai exact);
 • în endodonție (tratamentul de canal) este necesară, de multe ori, o radiografie cu acele pe canal pentru ca medicul să fie sigur că a preparat corect rădăcina dintelui pe toată lungimea ei. Acest lucru nu e posibil decât dacă există radiologie proprie cabinetului respectiv. Astfel se pot preveni eșecuri ale tratamentului endodontic și ulterioare reintervenții;
 • economie de timp pentru pacient, care nu mai e nevoit să se deplaseze în altă locație ca să efectueze radiografiile indicate de medic;
 • ecologic – nu sunt utilizate substanțe chimice pentru developare, substanțe care sunt nocive pentru mediu.

Microscop endodontic

Clinica noastră își completează gama de aparatură stomatologică cu acest microscop indispensabil tratamentelor de canal moderne. Acesta poate fi utilizat în aproape toate procedurile stomatologice, dar indicația de elecție este endodonția. Microscopul endodontic mărește și iluminează interiorul dinților, permitând realizarea unor tratamente extrem de precise și ajutând astfel la salvarea unor dinți ce ar fi fost irecuperabili.

Laser

Suntem una dintre puținele clinici stomatologice din București dotate cu un laser de ultimă generație – FOTONA. Este un laser Nd-Yag cu aplicații atât în stomatologie, cât și în dermatologie. Are o acțiune fină și în profunzimea țesutului, cu rezultate rapide și spectaculoase.


Hydrim

Clinica Liren este dotată la nivelul celor mai recente reglementări internaționale cu mașini automate de procesat instrumentarul stomatologic reutilizabil.
Mașinile automate de spălat și dezinfectat instrumente stomatologice Hydrim C61WDG4 sunt produse de compania canadiană SciCan și sunt avizate de Ministerul Sănătății din România.
În clinica noastră, după orice intervenție, instrumentele sunt amplasate în mașina automată care spală, clătește, dezinfectează și usucă instrumentele stomatologice.

Fiziodispenser

Acesta este un aparat cu ajutorul căruia chirurgul inserează implanturile dentare într-un timp scurt și cu o intervenție minimă asupra osului.

Am ales această modalitate complet tehnologizată și digitalizată pentru a avea siguranța că instrumentele sunt procesate corect înainte de a fi sterilizate și pentru a proteja toate persoanele care intră în contact cu instrumentele stomatologice din clinică.
Utilizând zilnic mașina automată, avem certitudinea că toate instrumentele sunt procesate corespunzător standardelor ISO, iar la finalul fiecărui ciclu de procesare dispozitivul medical emite un raport care conține o semnătură digitală unică. Acest raport cu semnătura digitală unică prezintă toți parametrii de funcționare, timpii de procesare, timpii de expunere la substanțele decontaminante, timpul alocat dezinfecției termice și valoarea  A0 înregistrată pentru conceptul de dezinfecție termică. La final, suntem siguri că instrumentele procesate sunt complet dezinfectate și gata pentru sterilizare.
Oferim standarde de calitate atât pentru pacienții noștri, cât și pentru medicii noștri și asistentele din clinică.

Piesă reductoare endodonție

Este un aparat necesar realizării tratamentelor de canal. Cu ajutorul lui, manopera devine previzibilă și exactă, oferind dintelui temelia de care are nevoie pentru a rămâne un timp cât mai îndelungat pe arcada dentară. Acest aparat are incorporat și apex finder-ului, un sistem prin care medicul poate localiza cu precizie vârful rădăcinii, fiind astfel capabil să prepare și apoi să obtureze canalul dentar pe toată lungimea lui.

Sterilizarea și controlul infecțiilor

Trăim vremuri în care rezistența în creștere a virusurilor și a bacteriilor îngrijorează din ce în ce mai mult lumea medicală. În aceste condiții se impune un control strict al infecțiilor, în timpul procedurilor medicale.

Tehnologia a evoluat mult și în acest domeniu: sterilizarea echipamentelor medicale se face în aparate moderne din care instrumentele ies deja ambalate în folii ce au incorporate un marker de sterilizare.

În clinica Liren, pentru o sterilizare completă a echipamentelor medicale, sunt efectuați următorii pași:

 • pre-sterilizarea efectuată în cabinet în cutii speciale, după utilizarea echipamentelor;
 • spălarea manuală și/sau ultrasonică;
 • ambalarea instrumentarului în folii de unică folosință cu marker de sterilizare incorporat;
 • sterilizarea propriu-zisa în autoclave;
 • inscripționarea zilei și a orei sterilizării;
 • depozitarea și distribuirea în condiții de igienă strictă.

De asemenea, personalul medical din clinică este continuu instruit și controlat în vederea respectării riguroase a normelor de igienă în domeniu.

Unituri stomatologice

Clinica noastră este dotată cu unituri dentare moderne, marca Sirona-Siemens, Castellini, Morita – toate piesele acestora fiind prevăzute cu fibră optică și răcire. Astfel, medicul stomatolog poate realiza manopere exacte și rapide.