Radiologie

Clinica noastră este dotată cu aparatură radiologică de ultimă generație ce oferă o calitate excepțională a imaginii, cu o cantitate minimă de radiații.

La clinica Liren se pot realiza atât radiografii retroalveolare („mici”) cât si radiografii panoramice (care cuprind toți dinții).

Așa cum în fotografie s-a trecut de la hârtie la digital, în radiologia stomatologică se trece de la filmul convențional la radiografia digitală.

Radiografia digitală implică același emițător de radiații X ca și în cazul filmului convențional, dar se modifică setările, astfel că timpul de expunere e mai scurt și astfel doza de radiații care ajunge la pacient e mult mai mică.

Radiologie

Senzorul pe care se stochează informația este flexibil și ușor de utilizat, atât pentru asistentul radiolog, cât și pentru pacient. După efectuarea radiografiei, el se introduce într-un scanner, imaginea ajungând astfel în calculator.

Avantajele radiologiei digitale și a unui laborator de radiologie propriu clinicii stomatologice:

  • doza de radiații mult mai mică (ultimele studii atestă o reducere a radiației cu până la 80%);
  • posibilitatea prelucrării imaginii pe calculator;
  • calitatea imaginii obținute (o rezoluție a imaginii net superioara filmului clasic, rezoluție ce permite medicului un diagnostic mult mai exact);
  • în endodonție (tratamentul de canal) este necesară, de multe ori, o radiografie cu acele pe canal pentru ca medicul să fie sigur că a preparat corect rădăcina dintelui pe toată lungimea ei. Acest lucru nu e posibil decât dacă există radiologie proprie cabinetului respectiv; se pot preveni astfel complicații și retratamente;
  • economie de timp pentru pacient, care nu mai e nevoit să se deplaseze în altă locație ca să efectueze radiografiile indicate de medic;
  • ecologic – nu sunt utilizate substanțe chimice pentru developare, substanțe care sunt nocive pentru mediu.